Головна

Авторизація



Юрій Зваженко: «Харчовий бізнес повинен суворо виконувати вимоги з харчової безпеки, а інакше ним займатися не варто» PDF Друк e-mail
201156Початок літа став серйозним випробуванням для харчовиків, постачальників та реалізаторів харчової продукції країн Західної Європи. Численні випадки кишкових отруєнь, які у червні були зафіксовані у тій самій Німеччині, змусили багатьох замислитися – а чи те ми їмо, і як це може позначитися на нашому здоров’ї?

В Україні все частіше реєструються випадки харчових отруєнь. Попереду половина літа, а синоптики обіцяють, що липень та серпень будуть особливо спекотними.

Міжнародна організація «Глобальна ініціатива з харчової безпеки» менш за все звертає увагу на температурні перепади та можливі їх наслідки. Вона постійно займається питаннями харчової безпеки та надає всіляку підтримку країнам та підприємствам, де з цим не все складається доладно.

Про те, чим конкретно займається GFSI і яку роботу вона проводить у нашій країні, розповідає спеціаліст Проекту Міжнародної фінансової корпорації (IFC) «Безпека харчової продукції в Україні» Юрій ЗВАЖЕНКО.

Детальніше...
 
ISO пропонує комплекс заходів для боротьби з розливами нафти PDF Друк e-mail

201155ISO розробив комплекс заходів, що включає міжнародні стандарти, які можуть допомогти нафтогазовій промисловості запобігти та пом'якшити наслідки таких аварій, як розлив нафти в Мексиканській затоці в 2010 році і біля західного узбережжя Австралії в 2009 році. План заснований на отриманому досвіді і включає наступні аспекти:

- Огляд існуючих стандартів, що відносяться до цієї теми;

- Програму розроблення нових і вдосконалення існуючих стандартів.

Комплекс заходів, який стосується стандартів на буріння, будівництво та експлуатацію свердловин, розроблений технічним комітетом ISO/TC 67 «Матеріали, обладнання та морські платформи для нафтової та газової промисловості».

Голова комітету Ніл Рів вважає: «У такій міжнародній галузі досвід, отриманий під час аварій в одній країні, повинен поширюватися глобально. Міжнародні стандарти, розроблені технічним комі тетом ISO/TC 67, є одним із способів реалізації цього».

Детальніше...
 
Завершився Регіональний етап конкурсу «100 кращих товарів України» 2011 року у місті Києві PDF Друк e-mail
Понеділок, 18 липня 2011, 08:18

201154Завершився Регіональний етап Всеукраїнського конкурсу якості продукції  (товарів, робіт, послуг) – «100 кращих товарів України»  2011 року у місті Києві, який був оголошений рішенням Головної конкурсної комісії з 01 січня 2011 року

На участь у конкурсі в поточному році подано 88 заявок від 43 підприємств м. Києва.

По номінаціям в поточному році подано:

  • продовольча група - 35 заявок;
  • промислові товари для населення –14 заявок ;
  • товарів виробничо–технічного призначення - 32 заявки;
  • підприємства, які виконують роботи або послуги у побутовій сфері - 7 заявок.

 

Детальніше...
 
Моніторинг ЗМІ: "Особенности маркировки органических продуктов" PDF Друк e-mail

201153"Украинский Органик-журнал

Особенности маркировки органических продуктов

 

Многие читатели задают вопрос: как отличить действительно органическую продукцию от ненастоящей, поддельной? На что стоит обратить внимание при покупке органической продукции, мы сегодня и поговорим.
Organic, вопреки расхожему мнению, не какое-то расплывчатое понятие, которое осознать могут далеко не все. Продукция organic – это все то, что произведено в соответствии с определенными требованиями. К примеру, это требования Евросоюза.
Детальніше...
 
Видані сертифікати відповідності PDF Друк e-mail

201152Науково-технічним відділом підтвердження відповідності з 04.07.2011 до 08.07.2011 року проводилися роботи з сертифікації готельних послуг, послуг харчування на підприємствах Києва та інших міст України.

За результатами цих робіт були видані сертифікати відповідності:

1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю з рестораном, які надаються мотелем «Боршна» ФОП Пінчука В.І.; Чернігівська обл., с. Боршна.

1 сертифікат відповідності на послуги місць короткотермінового проживання готелю без ресторану ДП «НДІБК»; м. Київ.

1 сертифікат відповідності на послуги харчування ресторану «Смерека» ТОВ «ВКФ «Лігена» з підтвердженням його класу «вищий»; Київська обл., м. Бориспіль.

1 сертифікат відповідності на послуги харчування кафе ТОВ «Оствесттур»; м. Київ.

 
Моніторинг ЗМІ: тестування морозива PDF Друк e-mail

201151Мир продуктов

Тестирование мороженого (Завантажити)

Эксперты считают мороженое не только десертом, но полноценным продуктом питания. Это утверждение обосновано – в составе мороженого содержатся молоко, легкоусваиваемые жиры, молочный белок, витамины, кальций. В мороженом с фруктовыми наполнителями присутствует пектин – вещество, благоприятное воздействие которого на организм специалисты связывают с энтеросорбирующими свойствами.
Чтобы показать уровень качества продукции, которую производят лидеры украинского рынка мороженого, по инициативе редакции журнала «Мир Продуктов» в лаборатории Государственного предприятия «Укрметртестстандарт» было проведено исследование мороженого пломбир.

Джерело: http://www.prodinfo.com.ua

 
Підсумки державного нагляду за 6 місяців 2011 р. PDF Друк e-mail

Підведені підсумки державного нагляду за якістю продукції, додержанням стандартів, норм і правил у суб’єктів підприємницької діяльності міста Києва за 6 місяців 2011 року.

Завантажити

 
Виданий наказ про подовження терміну чинності національних стандартів України PDF Друк e-mail

Виданий наказ Держспоживстандарту України №240 від 1 липня 2011 року Про подовження терміну чинності національних стандартів України  ДСТУ 3868-99 "Паливо дизельне. Технічні умови" та ДСТУ 4063-2001 "Бензини автомобільні. Технічні умови" до 31 грудня 2011 р.

Завантажити

 
ISO вводить у дію стандарт ISO 50001 на енергетичний менеджмент PDF Друк e-mail

201147Беручи до уваги, що енергетика є однією з найбільш важливих проблем, що стоять перед міжнародним співтовариством, запланована на 15 червня публікація міжнародного стандарту ISO 50001 на системи енергетичного менеджменту стала довгоочікуваною подією, так як за оцінками експертів стандарт може справити позитивний вплив на близько 60% споживаної світової енергії.

Стандарт ISO 50001 забезпечить для державних і приватних організацій керівництво щодо зниження витрат і підвищення енергетичної ефективності.

Детальніше...
 
« ПочатокПопередня341342343344345346347348349350НаступнаКінець »

Сторінка 347 з 395
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua