У національному етапі ІІI Конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції і послуг у 2010 - 2011 рр. Україну представлятиме 9 підприємств |
|
|
|
Четвер, 23 грудня 2010, 09:00 |
20 грудня 2010 року відбулося спільне засідання Національної конкурсної комісії національного етапу ІІI Конкурсу на здобуття Премії СНД за досягнення у сфері якості продукції й послуг та Головної конкурсної комісії Всеукраїнського конкурсу якості продукції «товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України».
«Ми відзначили кращих з кращих. Це 9 переможців конкурсу «100 кращих товарів України», які візьмуть участь в конкурсі на здобуття премії СНД». Змагання проводитиметься не між товарами, а між підприємствами, що досягли великих успіхів у виробництві - за методикою, близькою до європейської організації з якості EFK, - зазначив Голова Держспоживстандарту
|
Детальніше...
|
|
Стандарт ISO допоможе запобігти пожежам, що виникають внаслідок падіння сигарет |
|
|
|
Для обмеження ризику, пов'язаного з випадковим падінням незагашеної сигарети на легко займисті матеріали: матраци і м'які меблі, ISO розроблено стандарт ISO 12863:2010 «Стандартний метод випробування для оцінки здатності сигарет до спалаху». Стандарт застосовується до сигарет, вироблених фабрично і палаючих по всій довжині стовпця тютюну. Стандарт ISO заснований на американському стандарті ASTM E 2187 «Стандартний метод вимірювання сили спалаху сигарет». Стандарт ISO 12863 також був опублікований, як європейський стандарт (EN ISO 12863) в рамках Віденської угоди. ISO 12863 був розроблений спільно підкомітетом SC 1 «Виникнення і поширення пожежі» технічного комітету ISO/ТC 92 «Пожежна безпека» і технічним комітетом ISO/ТC 126 «Тютюн та тютюнові вироби». У цілому ISO були розроблені більше 100 стандартів для вирішення питань пожежної безпеки.
|
Моніторинг ЗМІ: Чим відрізняються шампанське, ігристі та іскристі вина |
|
|
|
Українська правда:
"Чем отличаются шампанское, игристые и искристые вина (Завантажити)
Одним из известных фактов является то, что шампанским может считаться лишь вино, изготовленное во французской провинции Шампань. Чтобы багаж знаний о шампанском не заканчивался на этих скромных сведениях, попробуем углубиться в тему."
Джерело: http://www.pravda.com.ua/ |
Держспоживстандартом України видані накази щодо чинності НД |
|
|
|
Моніторинг ЗМІ: Шампанське та ігристі вина до Нового року |
|
|
|
Українська правда:
"Шампанское и игристые вина к Новому году (завантажити)
В данном обзоре игристые вина подобраны не с позиции наиболее широкой представленности либо узнаваемости на рынке, а исходя из их уникальности, качественной ценности для потребителя, и, наконец, оптимальности ценового уровня.
Празднование любого события, а уж тем более Нового года - это искусство создания магической атмосферы, позволяющей музыке ароматов шампанского унести нас в мир романтики, успеха, личного триумфа и таящихся надежд."
Джерело: http://www.pravda.com.ua/ |
Моніторинг ЗМІ: Смажені продукти та застілля |
|
|
|
Споживча варта:
"Жареные продукты и застолье (завантажити)
Близятся праздники...Уже заблаговременно хозяйки начинают готовиться достойно встретить Рождество Христово и Новый год: продумывают подарки родным и тщательно составляют меню праздничного стола. Хочется порадовать и удивить гостей вкусненьким. И закономерно встает вопрос: как соединить воедино изысканный вкус блюда и полезный способ его приготовления.
Традиционно праздничный стол изобилует жареными и копчеными блюдами. Насколько это безвредно - в сплошной череде праздников ежедневное употребление таких блюд?"
Джерело: http://www.cvarta.com.ua/ |
Краса без помилок. Стандарт ISO пропонує косметичній промисловості та регулюючим органам новий інструмент для визначення продукції з низьким рівнем мікробіологічного ризику |
|
|
|
Шампунь, помада, крем для обличчя – всі ці косметичні засоби допомагають підтримувати свіжість і чистоту, і навіть відчувати себе молодшими і красивішими. Однак, вони можуть також нести ризик зараження.
Новий стандарт ISO 29621:2010 «Косметика. Мікробіологія. Керівництво з оцінки ризику та визначення продукції з низьким мікробіологічним ризиком» допоможе косметичній промисловості визначити, які рівні та види забруднення є небезпечними для здоров'я і яка продукція не несе подібних ризиків.
Відповідно до стандарту ISO 29621 наявність мікробіологічного ризику оцінюється під час дослідження складу продуктів, умов виробництва, упаковки, а також комбінації цих факторів. Косметика, що буде визначена як «з низьким рівнем ризику» не потребує проходження курсу мікробіологічного тестування.
Стандарт ISO 29621:2010 розроблений технічним комітетом ISO/TC 217 «Косметика» для виявлення та ідентифікації мікроорганізмів в косметичній продукції. Стандарт може бути використаний як державними, так і приватними лабораторіями, що забезпечують створення безпечних косметичних продуктів для споживачів.
Джерело: http://www.iso.org
|
Моніторинг ЗМІ: 7 найкорисніших "корінних" продуктів |
|
|
|
УНІАН. Інформаційне агенство:
"7 найкорисніших "корінних" продуктів (Завантажити)
Щоб зберегти здоров`я взимку, необов`язково купувати дорогі овочі і фрукти, які доставляють з дальніх країн. У наших магазинах цілком можна знайти «корінні» продукти, споживання яких не тільки додасть здоров`я, але і заощадить кошти. Список з семи таких продуктів представила газета "Аргументи і факти".
Джерело: http://health.unian.net/ |
За якість і безпеку продуктів повинен відповідати виробник |
|
|
|
![iso87](/images/stories/iso87.jpg)
Журнал "Стандарты и качество"
Не проходить і дня, щоб у Росії не було виявлено неякісних продуктів харчування. У Китаї, перед яким ця проблема стоїть не менш гостро, восени 2010-го ухвалено страчувати винних у тяжких злочинах, пов'язаних з безпекою продуктів. У Європі та США, де безпекою раціону громадян стурбовані не менше, розстрілювати недобросовісних виробників не прийнято. Однак споживач там почуває себе куди більш захищеним, ніж в Росії чи в Китаї.
За словами Олексія Єліна, доцента кафедри менеджменту Російської академії держслужби: "У Європі все працює з базового закону. У нас закон називається "Про захист прав споживача". У Європі цей закон називається "Про відповідальність виробника за виробництво неякісної продукції".
|
Детальніше...
|
|
|
|
|
Сторінка 362 з 395 |