Міжнародна стандартизація: Опубліковано новий міжнародний стандарт щодо ефективного використання водних ресурсів |
|
|
|
Четвер, 26 вересня 2019, 08:31 |
Вода стає дефіцитним продуктом у багатьох частинах світу. Причини різноманітні, і однією з ключових причин є зміна клімату. До числа інших основних чинників відноситься споживання людиною і розширення використання водомістких методів в обробній промисловості і сільському господарстві. За даними Організації Об'єднаних Націй, за останні сто років використання води в світі збільшилося в два рази в порівнянні з ростом світового населення.
Оскільки населення світу продовжує збільшувати навантаження, то єдиним рішенням у даній ситуації є найбільш ефективне використання наявних ресурсів.
З цією метою був розроблений новий міжнародний стандарт ISO 46001 «Системи управління ефективністю використання води. Вимоги та настанови щодо застосовування».
|
Детальніше...
|
|
Міжнародна стандартизація: Новий стандарт ISO допоможе гасити пожежі, позбавляючи вогонь доступу до кисню |
|
|
|
Середа, 25 вересня 2019, 09:15 |
Одним з найбільш ефективних способів запобігання пожеж в будівлях є зниження рівня кисню в повітрі. Системи газового пожежогасіння вирішують цю задачу, створюючи атмосферу, в якій кисню не вистачає для виникнення пожежі та підтримки процесу горіння, але цілком достатньо, щоб люди могли легко дихати.
До цього часу існували різні національні стандарти і технічні керівництва з цього приводу. Здебільшого вони публікувалися в Європі. Але при цьому відчувалася гостра нестача узгодженого на міжнародному рівні набору вимог до якості, безпеки та ефективності відповідних технічних рішень, які мали б використовувати виробники систем газового пожежогасіння, що прагне продавати їх на світовому ринку.
|
Детальніше...
|
Центр Экспертиз Тест: Тестирование творога |
|
|
|
Вівторок, 24 вересня 2019, 09:21 |
Творог относится к белковым молочным продуктам. При его производстве в пастеризованное молоко вносится закваска из молочнокислых бактерий. Они потребляют лактозу и другие соединения, преобразуют их до молочной кислоты. Когда кислотность жидкости достигает определенного уровня, белок сворачивается, образует хлопья или сырное зерно. Так молоко сквашивается. После этого сгусток отделяют от сыворотки и прессуют. Так получают творог.
В тестировании приняли участие 8 марок творога: Білоцерківський, Волошкове поле, Галичина, Злагода, Повна чаша, Смаковеньки, Український, Хуторок.
Перейти к тестированию >>> |
Міжнародна стандартизація: Опубліковано перший міжнародний стандарт щодо вирішення питань управління конфіденційною інформацією |
|
|
|
Вівторок, 24 вересня 2019, 09:00 |
Останнім часом кібербезпека викликає все більше занепокоєння, оскільки кількість атак на бізнес знвчео збільшилася і становить все більш серйозну загрозу для глобальної стабільності. Не дивно, що швидко впроваджуються закони і нормативні акти, щоб знизити ці ризики і захистити цифрову конфіденційність.
Нещодавно було опубліковано перший в світі міжнародний стандарт, що допоможе організаціям керувати інформацією про конфіденційність відповідно до нормативних вимог.
|
Детальніше...
|
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№285, 286 - 2019 рік) |
|
|
|
Вівторок, 24 вересня 2019, 08:26 |
|
Українські виробники більше не зможуть використовувати назву «шампанське» - прийнято закон про захист географічних зазначень |
|
|
|
Понеділок, 23 вересня 2019, 07:45 |
20 вересня 2019 року Верховна Рада прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень (проект № 1065).
У законі:
-встановлюється нове визначення терміну «географічне зазначення», як «назва місця походження товару»;
-уточнюються умови надання правової охорони географічному зазначенню та підстави для відмови в наданні такої охорони, а також коло осіб, які мають право на державну реєстрацію географічного зазначення;
-переглядаються вимоги до заявки на реєстрацію, а також удосконалюється порядок проведення експертизи заявок на географічні зазначення;
-визначаються вимоги до технічних умов, яким повинен відповідати товар, для якого заявляється зазначення;
-уточнюється перелік прав та обов’язків, що випливають з державної реєстрації географічних зазначень тощо.
Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення правової охорони географічних зазначень (проект № 1065)>>> |
Прийнято Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію" |
|
|
|
П'ятниця, 20 вересня 2019, 13:55 |
20 вересня 2019 року Верховна Рада України прийняла Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України" Про стандартизацію" (проект № 1068), який приведе національну систему стандартизації у відповідність з міжнародною та європейською практиками. Прийняття цього закону стане завершенням реформи технічного регулювання.
Положення Закону спрямовані на приведення національної системи стандартизації у відповідність з міжнародною та європейською практикою.
Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України "Про стандартизацію" (проект № 1068) >>> |
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№279, 282, 283, 284 - 2019 рік) |
|
|
|
П'ятниця, 20 вересня 2019, 08:37 |
|
До уваги власників і керівників готелів та інших закладів розміщення (проживання) |
|
|
|
Вівторок, 03 вересня 2019, 08:57 |
До уваги власників і керівників готелів та інших закладів розміщення (проживання)
Відповіді на запитання
![art047](/images/stories/2019/sertif/art047.jpg)
Чи обов’язково проходити процедуру сертифікації послуг з тимчасового розміщення стосовно рівня безпеки для життя та здоров’я людей, захисту їх майна та охорони довкілля при встановленні категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання)?
Згідно з пунктом 3 1 Порядку встановлення категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2009 № 803, категорії готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання), встановлюються за результатами добровільної сертифікації послуг з тимчасового розміщення (проживання) стосовно безпеки для життя і здоров'я людей, захисту їх майна та охорони довкілля відповідно до договору між органом із сертифікації та власником або уповноваженою ним особою і оцінювання відповідності готелів вимогам певної категорії.
Отже, при встановленні категорій готелям та іншим об’єктам, що призначаються для надання послуг з тимчасового розміщення (проживання) необхідно обов’язково проходити процедуру сертифікації послуг з тимчасового розміщення стосовно рівня безпеки для життя та здоров’я людей, захисту їх майна та охорони довкілля.
|
Детальніше...
|
|
|
Більше статтей...
-
Інформація Науково-технічного відділу підтвердження відповідності за серпень 2019
-
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№251, 253, 254, 255, 256, 262, 263, 265, 266, 267, 269, 271, 272, 273, 274 - 2019 рік)
-
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№241, 242, 243, 244, 246, 248, 249, 250 - 2019 рік)
-
Повідомлення про розроблення першої редакції проекту національного стандарту ДСТУ ____:2020 «Система технічного обслуговування і ремонту техніки. Терміни та визначення»
|
|
Сторінка 58 з 395 |