Почали діяти нові правила маркування продуктів |
|
|
|
Середа, 07 серпня 2019, 08:50 |
6 серпня 2019 року розпочали діяти основні положення Закону України "Про інформацію для споживачів харчових продуктів", що встановлюють загальні принципи і вимоги щодо інформації про харчові продукти, зокрема, їх маркування, а також обов'язки операторів ринку щодо доведення цих даних до споживачів.
Відповідно до вимог Закону інформація про харчовий продукт повинна бути точною, достовірною та зрозумілою для споживача і не повинна вводити в оману щодо її характеристик, властивостей, складу. Ця вимога поширюється як на рекламу, так і на саму упаковку.
|
Детальніше...
|
|
Введено в дію Закон України “Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції” |
|
|
|
Понеділок, 05 серпня 2019, 09:31 |
2 серпня 2019 відбулося введення в дію Закону України “Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції”.
Цей Закон визначає основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції, засади правового регулювання органічного виробництва, обігу органічної продукції та функціонування ринку органічної продукції, правові основи діяльності центральних органів виконавчої влади, суб’єктів ринку органічної продукції та напрями державної політики у зазначених сферах.
Закон України “Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції”. |
Міжнародна стандартизація: Новий стандарт ISO допоможе адаптуватися до змін клімату |
|
|
|
П'ятниця, 02 серпня 2019, 09:28 |
Екстремальні погодні умови, підвищення температури і викиди парникових газів представляють аспекти нашого мінливого клімату, який може вплинути на роботу бізнесу. Але ці зміни також відкривають і нові перспективи. Тому наявність планів з адаптації зміни клімату є ключем до успіху бізнесу.
Стандарт ISO 14090 «Адаптація до глобальної зміни клімату. Керівні принципи, вимоги та керівництва» є першим з серії стандартів Міжнародної організації з стандартизації (ISO) в цій галузі, який покликаний допомогти організаціям оцінити вплив зміни клімату та розробити плани для ефективної адаптації. Стандарт допомагає виявляти ризики і управляти ними, а також використовувати будь-які можливості, які можуть вплинути на зміну клімату.
|
Детальніше...
|
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№229, 231, 232, 233 - 2019 рік) |
|
|
|
Четвер, 01 серпня 2019, 09:07 |
|
Інформація Науково-технічного відділу підтвердження відповідності за липень 2019 року |
|
|
|
Четвер, 01 серпня 2019, 00:00 |
За липень 2019 року науково-технічним відділом підтвердження відповідності
було видано 11 сертифікатів відповідності, в тому числі:
- на послуги проживання – 3;
- послуги харчування – 6,
- послуги перукарські та косметичні – 2.
Також за липень було проведено 14 наглядів, в тому числі:
- за послугами проживання – 7;
- за послугами харчування –5;
- за послугами перукарськими та косметичними послугами – 2.
За цей період проведено 5 оцінювань засобів розміщення на відповідність вимогам до заявлених категорій.
Будемо раді вам надати якісну допомогу в підтвердженні оцінки відповідності!
|
|
Міжнародна стандартизація: Опубліковано перший в світі міжнародний стандарт з оцінки вартості бренду |
|
|
|
Середа, 31 липня 2019, 08:47 |
Бренд може бути найціннішим активом компанії, адже найчастіше саме він впливає на рішення клієнтів, фінансових установ, потенційних покупців тощо. Тому деякі бренди коштують дуже дорого. Але звідки можна дізнатися, скільки насправді коштує бренд? Нещодавно був опублікований перший в світі міжнародний стандарт, який допоможе впоратися з цим завданням.
Проте не всі заходи можна монетизувати, використовується багато різних підходів і методів, що не дозволяє здійснювати коректні порівняння.
|
Детальніше...
|
Затверджені вимоги до меду |
|
|
|
Вівторок, 30 липня 2019, 08:45 |
Наказом Мінагрополітики України від 19.06.2019 р. №330 затверджені вимоги до меду. Вимоги поширюються на маркування меду для забезпечення належної поінформованості споживачів (користувачів) та запобігання підприємницькій практиці, що вводить споживача в оману.
Вимоги визначають мед як натуральну солодку речовину, вироблену бджолами Apis mellifera шляхом сполучення з власними особливими речовинами нектару рослин або секреції живих частин рослин чи виділень комах, що смокчуть рослинний сік на живих частинах рослин, які збирають бджоли, з подальшим відкладенням, зневодненням, зберіганням для дозрівання у стільниках.
|
Детальніше...
|
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№216, 217, 223, 224, 225, 226, 227 - 2019 рік) |
|
|
|
Понеділок, 29 липня 2019, 08:51 |
|
Урядом затверджено критерії оцінки господарської діяльності у сфері ветеринарної практики |
|
|
|
Понеділок, 29 липня 2019, 08:03 |
Урядом затверджено критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері ветеринарної практики Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Прийняття акта вирішує питання приведення критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) у сфері ветеринарної практики, у відповідність із законодавством та зменшує регуляторний вплив на суб’єктів господарювання.
Постанова КМУ від 24 липня 2019 р. № 648 "Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері ветеринарної практики та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів" >>> |
|
|
|
|
Сторінка 66 з 401 |