Головна

Авторизація



Уряд визнав таким, що втратив чинність Технічний регламент з екологічного маркування PDF Друк e-mail
Середа, 17 січня 2018, 09:25

005_18Уряд визнав таким, що втратив чинність Технічний регламент з екологічного маркування. Прийняття рішення зумовлене тим, що зазначений документ встановлював вимоги щодо присвоєння і застосування необов'язкового (добровільного) екологічного маркування в Україні, посилаючись на положення міжнародного стандарту ISO 14024:1999, що суперечило принципам технічного регулювання. Адже згідно з Законом України «Про технічні регламенти та оцінку відповідності», технічне регулювання - правове регулювання відносин у сфері визначення та виконання обов’язкових вимог до характеристик продукції або пов’язаних з ними процесів та методів виробництва, а також перевірки їх додержання шляхом оцінки відповідності та/або державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції чи інших видів державного нагляду (контролю).

Детальніше...
 
Наказ ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (від 10.01.18 №1) PDF Друк e-mail
Вівторок, 16 січня 2018, 09:28

Наказ ДП "УкрНДНЦ" від 10.01.2018 №1 "Про перенесення терміну скасування чинності в Україні національних нормативних документів"

 
Міжнародна стандартизація: Оновлено стандарт ISO на какао-боби PDF Друк e-mail
П'ятниця, 12 січня 2018, 09:43

004_18Всім відомо, що сировиною для виробництва шоколаду служать какао-боби. Смак і якість шоколаду повністю залежать від цих дивних зерен.  Вічнозелене дерево какао здобуло ботанічну назву Theobroma cacao, що в перекладі з латині означає «їжа богів». Виростають какао дерева в основному в тропічних лісах Південної Америки, Західної Африки, Австралії та деяких островах Південно-Східної Азії.

Плоди шоколадного дерева отримали широке застосування у харчовій промисловості: самий цінний і важливий продукт їх переробки – масло какао, яке використовують як основу виробництва всіх видів шоколаду. Сухі залишки, одержані після переробки плодів, використовують для приготування популярного однойменного напою – какао. Чималу частку в застосуванні какао-бобів займають фармакологічні компанії, виробники парфумерії.

Детальніше...
 
Міжнародна стандартизація: ASTM International розроблено стандарт, який допоможе підвищити точність теплових лічильників PDF Друк e-mail
Четвер, 11 січня 2018, 10:14

003_18Нова специфікація ASTM International допоможе виробникам теплових лічильників забезпечувати максимальну точність своєї продукції. Документ називається ASTM E3137 "Специфікації на обладнання та прилади для технологій обліку тепла".

Цей стандарт був розроблений і незабаром буде опублікований технічним комітетом ASTM International по сонячним, геотермальних і іншим альтернативним джерелам енергії (E44). Розробка стандарту була підтримана Міжнародною асоціацією керівників сантехнічних служб (IAPMO).

Детальніше...
 
Міжнародна стандартизація: Новий стандарт ISO дозволить зрозуміти, що робить харчової інгредієнт «натуральним» PDF Друк e-mail
Четвер, 11 січня 2018, 10:10

002_18До цього часу на міжнародному рівні не було узгодженого визначення «натурального» харчового інгредієнта. Які ж харчові інгредієнти можна вважати «натуральними»? На це питання відповість нова технічна специфікація ISO/TS 19657:2017 «Визначення та технічні критерії для харчових натуральних інгредієнтів». Новий стандарт розглядає визначення та технічні критерії (прийнятні  джерела, матеріали і процеси) для харчових натуральних інгредієнтів.

Детальніше...
 
Увага! в Україні скасовані стандарти державної системи сертифікації PDF Друк e-mail
Середа, 10 січня 2018, 09:38

001_18В Україні відповідно до наказу ДП "УкрНДНЦ" від 29 грудня 2017 р. № 500 "Про скасування національних нормативних документів" з 01 січня 2018 року скасовані стандарти державної системи сертифікації, а саме:

ДСТУ 2296–93 "Державна система сертифікації. Знак відповідності. Форма, розміри, технічні вимоги та правила  застосування"

ДСТУ 3410–96 "Державна система сертифікації. Основні положення"

ДСТУ 3411:2004 "Система сертифікації УкрСЕПРО. Вимоги до органів сертифікації продукції та порядок їх призначення і надання повноважень на діяльність у Системі"

Детальніше...
 
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (від 29.12.2017 №500, 501) PDF Друк e-mail
Середа, 10 січня 2018, 09:07

Наказ ДП "УкрНДНЦ" від 29 грудня 2017 р. № 501 "Про перенесення терміну надання чинності та перенесення терміну скасування чинності національних нормативних документів"

Наказ ДП "УкрНДНЦ" від 29 грудня 2017 р. № 500 "Про скасування національних нормативних документів" 

 
Увага! З 1 січня 2018 року в Україні набирають чинності нові вимоги до виробів з какао та шоколаду PDF Друк e-mail

Увага! З 1 січня 2018 року в Україні набирають чинності

нові вимоги до виробів з какао та шоколаду,

адаптовані до європейських стандартів.

Згідно з Наказом  Мінагрополітики України  №157  від 13.04.2016 р. «Про затвердження Вимог до продуктів з какао та шоколаду» з 1 січня 2018 року в Україні набирають чинності нові вимоги до виробів з какао та шоколаду, які повинні адаптувати українське законодавство в галузі безпечності та якості продуктів харчування до європейських стандартів, зокрема, Директиви 2000/36/ЕС Європейського Парламенту та Ради ЄС від 23 червня 2000 року, яка стосується продукції, що містить какао та шоколад і призначена для споживання людиною.

Зазначені вимоги є  обов’язковими для виконання.

Запровадження європейських норм до продуктів з какао та шоколаду є зобов’язанням України в рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

 
З Новим Роком та Різдвом Христовим! PDF Друк e-mail

 

З Новим Роком та Різдвом Христовим!

180_17

Неначе в казці добрим дивом хай Новий рік у дім ввійде,

Щоб цілий рік жилось щасливо і завжди малося усе!

Хай Рік Новий, Різдво Христове Вам подарують дні казкові,

Мов чистий сніг, що землю гріє Хай зігріває вас надія!

 
« ПочатокПопередня919293949596979899100НаступнаКінець »

Сторінка 91 з 395
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Сopyright 2009-2024, csm.kiev.ua