Міжнародна стандартизація: Новий міжнародний стандарт забезпечить стерильність виробів медичного призначення |
|
|
|
Четвер, 03 травня 2018, 10:20 |
Для успішного проведення процесу стерилізації медичних виробів, який визначається співвідношенням між ступенем обробки та кількістю мікроорганізмів, що залишилися, необхідно оцінювати рівень присутності та характер бактерій та інших мікроорганізмів після стерилізації.
Цю оцінку спрощує оновлений міжнародний стандарт, підготовлений Міжнародною організацією з стандартизації (ISO) та Асоціація сприяння розвитку медичної техніки (AAMI) - AAMI/ISO 11737-1:2018 "Стерилізація виробів медичного призначення. Мікробіологічні методи. Частина 1: Визначення популяції мікроорганізмів на продуктах".
Стандарт містить рекомендації з оцінки чисельності популяції життєздатних мікроорганізмів і їх типу при вивченні продукту медичного призначення, його компонента, та упаковки.
|
Детальніше...
|
|
Накази ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№110, 111, 113, 114, 115, 117 - 2018 рік) |
|
|
|
П'ятниця, 27 квітня 2018, 08:52 |
|
Центр Экспертиз Тест: Сардины, рыбные консервы |
|
|
|
Четвер, 26 квітня 2018, 08:26 |
Информация на этикетке должна помогать потребителю сделать выбор, а не вводить его в заблуждение. К сожалению, это не всегда так. В данном тестировании сардин еще один пример странной маркировки относительно количества рыбы в банке.
В тестировании приняли участие 5 марок рыбных консервов "Сардина натуральная с добавлением масла". Это марки "Море", "Екватор", "Вигода", "Премія" и Varto. Все они изготовлены в Украине. Все – по отраслевому стандарту ГСТУ 15-70-2001. У продукции внимательно изучили маркировку, осмотрели упаковку. Все консервы проверили в лаборатории, а также оценили по вкусу.
Тест: Сардины, рыбные консервы >>> |
Міжнародна стандартизація: Опубліковано новий міжнародний стандарт на випробування властивості шкіри |
|
|
|
Четвер, 26 квітня 2018, 08:11 |
Опубліковано новий міжнародний стандарт ISO 4098:2018 «Шкіра. Хімічні випробування. Визначення водорозчинних речовин, водорозчинних неорганічних речовин і водорозчинних органічних речовин».
Новий документ описує метод визначення водорозчинних речовин, водорозчинних неорганічних речовин і водорозчинних органічних речовин. Він може застосовуватися для будь-яких типів шкіри. Результат, отриманий за допомогою цього аналізу, залежить від таких факторів, як: ступінь шліфування, температура екстракції, період екстракції, співвідношення шкіри до води.
|
Детальніше...
|
Центр Экспертиз Тест: Настоящая сметана только из чистого молока |
|
|
|
Середа, 25 квітня 2018, 08:58 |
Качество молочных продуктов интересует всех. Сметана – один из очень популярных продуктов. Ее потребители подозревают на наличие растительных жиров и загустителей. Это Центр Экспертиз "Тест" проверил в ходе сравнительного тестирования, в котором принимали участие 13 образцов отечественной сметаны. 10 из них – это сметана промышленного производства (магазинная) жирностью 15%. Исключение – продукция "Молокія", у этой марки 12% жира. Три образца – это сметана, купленная на базарах в Киеве, Львове, Одессе.
Тест: Настоящая сметана только из чистого молока >>> |
Міжнародна стандартизація: Оновлено європейський стандарт на покриття для підлоги та його акустичні характеристики в будівлях |
|
|
|
Середа, 25 квітня 2018, 08:42 |
Покриття для підлоги виконує найрізноманітніші функції, однією з яких виступає оптимізація акустичних характеристик приміщень. Сьогодні існує велика кількість покриттів для підлоги: тверда деревина, плитка, килими, лінолеум, ламінат, гумові мати, текстильні композитні покриття для підлоги тощо, які характеризуються різними властивостями, коли мова заходить про управління шумовим забрудненням і поглинання звукових хвиль.
|
Детальніше...
|
Наказ ДП "УкрНДНЦ" щодо чинності НД (№105 - 2018 рік) |
|
|
|
Середа, 25 квітня 2018, 08:12 |
|
В Україні почали діяти вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції |
|
|
|
Вівторок, 24 квітня 2018, 11:00 |
20 квітня набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин і натуральних медових напоїв».
Документом встановлено вимоги до матеріально-технічної бази малих виробництв виноробної продукції.
До малих виробництв виноробної продукції належать суб'єкти господарювання, які здійснюють у повному технологічному циклі виробництво і розлив в споживчу тару вин виноградних, вин плодово-ягідних або напоїв медових (без додавання спирту) в обсязі, що не перевищує 10 тис. декалітрів на рік, з виноматеріалів виключно власного виробництва, отриманих шляхом переробки плодів, ягід, винограду, меду власного виробництва.
|
Детальніше...
|
В Україні планують удосконалити сертифікацію і маркування органічної продукції |
|
|
|
П'ятниця, 20 квітня 2018, 08:39 |
19 квітня 2018 року ВР прийняла за основу законопроект № 5448-д «Про основні засади і вимоги до органічного виробництва, обороту і маркування органічної продукції».
Документом пропонується регламентувати вимоги до виробництва, маркування та обігу органічної продукції, встановити основні принципи здійснення процедури сертифікації органічного виробництва з деталізацією по галузях (органічного рослинництва, тваринництва, вирощування грибів, аквакультури, виробництва кормів, харчових продуктів, морських водоростей).
|
Детальніше...
|
|
|